10. Běh pro hospic

JITKA PERGLEROVÁ

PEČOVATELKOU ROKU 2022. GRATULUJEME!

JITKA PERGLEROVÁ

Naše kolegyně Jitka Perglerová, která pracuje v Terénní odlehčovací službě hospice, se stala PEČOVATELKOU ROKU 2022 v kategorii terénní pracovník.

MÁME VELKOU RADOST A GRATULUJEME! ??

 
Spolu s ní bylo oceněno dalších 17 pečovatelek i sociálních pracovnic, a to v soutěži NÁRODNÍ CENA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. Tu každoročně vyhlašuje Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR společně s Diakonií ČCE. Letos je to již jubilejní 10. ročník.

A CO K TOMU ŘÍKÁ JITKA?

"31.1. 2023 pro mne nebyl obyčejným dnem ... jela jsem si pro ocenění Pečovatelka roku 2022, které se uskutečnilo v Praze, na Novoměstské radnici. Do poslední chvíle, než mě vyzvali na podium, jsem si myslela, že je to jen sen. A když vyhlásili mé jméno, tak jsem trochu s rozklepanýma nohama došla na podium. A byl to moc fajn zážitek ... Odborná porota prý vybírala z 1000 pečovatelů, a že vybrali zrovna mne?! Nemůžu ani uvěřit! Moc tímto děkuji kolegyni Dáše Pelcové, která mne nominovala, věří ve mne a za to, jak moc hezky mne popsala. Díky!

To, že mám ocenění, beru trochu jako závazek, velkou satisfakci za odvedenou práci a určitě mi to dává i velkou energii pokračovat. Myslím si, že by si ocenění zasloužili všichni! Ale všichni víme, že největší ocenění dostáváme od těch, kterým pomáháme, protože slyšíme i vidíme v jejich očích poděkování ... to je nejvíc."  ??

 
Jitka je v hospici od jeho počátků, jak můžete vidět na našich historických fotografiích. Svou práci dělá ráda, s pokorou, nasazením i úsměvem. Zde se o jejím vztahu k pečovatelské profesi dozvíte více: https://narodni-cena.apsscr.cz/soutezici/84-perglerova-jitka
Přejeme Jitce, aby jí její práce těšila a naplňovala i nadále, a aby mohla svou péčí i dobrou náladou přinášet radost a úlevu těm, o které pečuje - těžce nemocným pacientům.
Jsme vděčni za JITKU! ??
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
nahoru