10. Běh pro hospic

Deutschklub opět pro hospic

"šprechtíme" pro dobrou věc

Deutschklub opět pro hospic

DEUTSCHKLUB HLÁSÍ REKORDNÍ ROK

Za celý  rok 2023 účastníci pravidelných setkání Deutschklubu " vysprechtili" rekordní  částku  68 700 korun na podporu litoměřických charitativních organizací.

V tomto  pololetí Deutschklub podpořil náš hospic částkou  34 000 korun.  Charitativní sbírka bude využita na doplnění speciálního nádobí Seltmann, ze silnostěnného porcelánu s polypropylenovými víčky. Tento typ nádobí pomáhá uchovat jídlo teplé potřebný čas.

V listopadu se konal v Litoměřicích a v Ústí nad Labem mimořádný Deutschklub s překvapením v rámci Dnů české a německé kultury.  Účastnili se nejen kmenoví "Sprechtici ". Všichni byli na obou akcích spokojení, jak s programem, tak i s účasti  rodilých mluvčí, kteří se o Deutschklubech dozvěděli z programu TDKT. Velké poděkování za úspěšný průběh litoměřického Deutschklubu spojeného s prezentací a ochutnávkou vín patří partnerskému městu  Míšni, Veřejnému sálu Hraničář a Kinoklubu Ostrov, který obě akce zorganizoval. Finanční přínos obou Deutschklubů s překvapením byl 8 tisíc korun. 

Za dobu své sedmileté existence Deutschklub podpořil částkou převyšující 300 tisíc korun řadu projektů v litoměřických charitativních organizacích.

CO JE DEUTSCHKLUB?

DEUTSCHKLUB JE  DOBROVOLNÝ SPOLEK PŘÁTEL NĚMECKÉHO JAZYKA, které spojuje radost z konverzace v němčině, stejně jako vůle pomáhat tam, kde je to potřeba. Koná se pravidelně každou středu dopoledne v Knihovně KHM, odpoledne zpravidla v Čajovně Hóra.

60 minut konverzace v německém jazyce na různá témata.

Každý mluví, jak nejlépe umí.

ÚČASTNICKÝ POPLATEK VE VÝŠI 100 Kč směřuje na podporu aktivit zvoleného charitativního projektu.

Lektorka vede Deutschklub bez nároku na honorář.

DŮLEŽITÉ:

Zájemci potvrzují účast mailem nebo prostřednictvím SMS na kontakt níže nejpozději den předem.

Email: hahalkova@gmail.com

Mobil: 60422048

Rádi přivítáme nové zájemce. PŘIJĎTE SE ROZMLUVIT, ZASPRECHTIT SI,  OSVĚŽIT NĚMČINU v prima společnosti.

Nebojte se,  pro začátek stačí i jen poslouchat. 

 

 

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
nahoru