10. Běh pro hospic

Živý Betlém 2019

23.12.2019

 Jaký byl?

Živý Betlém 2019

Na tradiční vánoční příběh o narození Krista i betlémský průvod se zvířatky se přišlo 23.12. podívat několik stovek lidí. 

Největší podívaná to byla samozřejmě pro ty nejmenší, kteří se těšili na setkání s malým Ježíškem, ti větší se možná dočkali vysvětlení, jak to doopravdy s tím ježíškem je. V čele průvodu  kráčel poník s hvězdou za ní  pak Josef s Marií a oslíkem , pak se objevili  andělé, králové na koních a velbloudu, pastýři s ovečkami, kůzlaty, ale i s poníky, v průvodu si vykračovala dokonce i lama.  V průvodu šli také skauti, kteří nesli betlémské světlo. Následoval krátký  ale krásný příběh o cestě Josefa a Marie do Betléma a o narození Ježíška. V příběhu účinkovaly děti z místní farnosti, koledy  k tomu zazpívala Bohušovická schola. Všichni přítomní  se mohli potešit občerstvením, výbornou vánočkou, klobáskou, svařáčkem nebo čajem. Na závěr si pak mohli odnést domů betlémské světlo.

Děkujeme všem partnerům, kteří spolupracovali na přípravé této tradiční předvánoční akce na podporu hospice - Katedrální kapitula, Biskupství Litoměřické, Město Litoměřice – finanční podpora, Zdravé město Litoměřice,Technické služby města Litoměřice, Adélčin dvoreček, Žaneta Krakošková, Kamila Munčinská – zapůjčení zvířat a organizace průvodu, Bohušovická schola, Pekařství Kubík, Pekařství Kodys – Hamele, Marek Ženkl  - zvuk, Dobrovolníci hospice, Studenti ze SŠPHS, Skauti a skautky Evropy, skautský oddíl Severská 2, Kinoklub Ostrov.

Veškeré příspěvky jsou určeny na podporu služeb Hospice sv. Štěpána.

Děkujeme všem, kteří dnes přišli sdílet s námi Vánoční radost, přivítat narozeného Ježíška,  a také přispěli na služby hospice.

Přejeme všem krásné Vánoce!

Soubory ke stažení

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
nahoru