10. Běh pro hospic

MasarykovaZŠ slavila nejen pro hospic, 2018

Zahradní slavnost Masarykovy základní školy byla nejen krásnou příležitostí pro setkání žáků, učitelů a rodičů ale také dobročinnou akcí, jejíž výtěžek byl věnován pro Hospic sv. Štěpána a organizaci Shinebean.

 

MasarykovaZŠ slavila nejen pro hospic, 2018

Ještě před koncem školního roku - 21. června -  zorganizovala Masarykova základní škola Ovocnou a zahradní slavnost spojenou s aukcí výtvarných děl, která věnovali rodiče žáků a učitelé. Škola se rozhodla věnovat výtěžek akce dvě litoměřickým organizacím - Hospici a spolku Shinebean na podporu školy v Keni. Každá třída si na akci připravila řadu vlastních výrobků, děti se učili vyřezávat ovoce, podávalo se fair trade občerstvení. V doprovodné programu se představil dětský sbor a jednotlivé třídy. I přes větrné počasí měla akce velmi milou a rodinnou atmosféru.

Výtěžek akce předal pan ředitel Karel Kynzl spolu s dalšími pedagogy již ve zcela letním režimu. Jsme rádi, že škola dlouhodobě vede své žáky k filantropii - zúčastnili se také Běhu pro hospic a na podzim chodí pomáhat s úklidem listí kolem hospice a že myslí na druhé - ať už to jsou pacienti hospice nebo jejich vrstevníci v Africe.

Velmi za tuto iniciativu děkujeme a těšíme se na další spolupráci.

 

foto
foto
foto
nahoru